Pentru crearea puloverelor şi cardiganelor din colecţia Toamnă-Iarnă’18, Il Gufo a ales să folosească 100% Lâna Merino de cea mai înaltă calitate, de la compania Lanecardate –situată în Biella. Extrem de moale, oferă căldura necesară zilelor de iarnă.

Deşi toate articolele vestimentare din această lână pot fi spălate în apă, trebuie să ţinem cont de câteva aspecte destul de importante pentru ca produsele să îşi păstreze strălucirea.

SCAMELE

Chiar după primele purtări, fibrele articolului vestimentar din lână se pot împărţi din cauza frecării, transformându-se în bine-cunoscutele scame. Până şi firele de lână super-fine, precum firele Lancardate folosite de Il Gufo pot fi supuse scămoşării. Acest fenomen este o caracteristică naturală a tricotului, nu un defect de calitate, dar poate fi diminuată în timp, atunci când îmbrăcămintea este spălată şi periată uşor.

MODURI DE REDUCERE A SCAMELOR

  • Aveţi grijă ce purtaţi peste (sau sub) îmbrăcămintea de lână.
  • Îmbrăcămintea tricotată trebuie să fie întotdeauna în contact cu o suprafaţă netedă.
  • Spălaţi hainele în mod regulat: lâna şi caşmirul iubesc apa!
  • Când fibrele de lână se udă, reacţionează şi se deplasează, revenind la starea iniţială odată uscate. Articolele vestimentare din lână vor fi, prin urmare, reînnoite cu fiecare spălare.

IMPORTANT: spălaţi manual sau automat în apă călduţă folosind o cantitate mică de săpun/ detergent neutru. Pentru periere, apelaţi la ajutorul unei perii delicate care poate fi extrem de eficientă atunci când este utilizată pe articole uscate.

SPĂLAREA

Urmaţi aceşti paşi simpli şi îmbrăcămintea din lână va deveni mai frumoasă cu fiecare spălare.

În primul rând, nu apelaţi la serviciile curăţătoriilor pentru articolele vestimentare din lână.

Îmbrăcămintea de lână trebuie spălată manual, folosind o cantitate mică de săpun/ detergent neutru şi apă călduţă. Nu trebuie înfundată în apă, ci clătită cu grijă şi ştearsă prin tamponare cu un prosop pentru a elimina excesul de apă. După aceea trebuie uscată orizontal pe un prosop terrycloth, departe de sursele de căldură excesivă.

Articolele vestimentare din lână pot fi, de asemenea, spălate şi automat, numai şi numai dacă maşina de spălat are un ciclu special pentru lână, pentru a evita o rotire completă. La sfârşitul ciclului de spălare, îmbrăcămintea trebuie uscată exact ca în cazul spălării manuale – aşezată pe un prosop terrycloth, departe de sursele de căldură excesivă.

IMPORTANT

  • Nu atârnaţi niciodată tricotajele ude: îşi vor pierde forma!
  • Lâna nu trebuie uscată într-un uscător electric.
  • Lâna nu trebuie tratată cu emolienţi de ţesături, pentru a preveni pierderea elasticităţii sale naturale.